Wie is Geusje?

Geusje is een F1 Pomsky teefje, geboren op 13 mei 2019 in Waalwijk bij PomskyNederland.

Toen zij acht weken oud was (het duurde voor ons gevoel echt een eeuwigheid voor het zo ver was) mochten we haar eindelijk ophalen. Met Geusje op schoot zijn we terug naar ons appartement in Brielle (Zuid-Holland) gereden. Een aantal maanden later zijn wij met zijn drieën naar Roosendaal (Noord-Brabant) verhuisd. Een huis met een tuin, Geusje vond het balkon al heel fijn, maar nu ze eenmaal aan de tuin is gewend wil ze nooit meer anders!

Pomsky in het bos

#graven #jagen #rennen #botjesbegraven

Waarom de naam ‘Geusje’?

Waarschijnlijk heb je nog nooit de naam Geusje gehoord, dat klopt! Eerst zaten we aan vrij “normale” namen te denken, maar de verhuizing van Brielle naar Roosendaal bracht hier verandering in. Wij wilde graag met de naam (symbolisch) een beetje Brielle mee naar Roosendaal nemen.

Het heeft met een belangrijk stukje geschiedenis van Brielle te maken! Op 1 april 1572 werd Brielle bevrijdt van de Spanjaarden door de Watergeuzen. Ik zal jullie hier niet te veel mee vermoeien.. Maar daar is ze naar vernoemd: Watergeuzen, geuzen, geus: Geusje! Op deze manier hebben we altijd een beetje Brielle bij ons in Roosendaal.

Wat is het karakter?

Braaf, heel erg braaf. Soms zelfs op het sukkelige af. Geusje heeft nog nooit (op heel veel speeltjes en haar bench-kussen na) iets gesloopt. Zelfs onze schoenen en sloffen laat zij staan. Geusje houdt ontzettend van kroelen, spelen en van graven in de tuin (tot grote ergernis van ons).

Pomsky in bed

Naast dat ze heel erg braaf en lief is, is zij ook erg enthousiast, ondeugend en nieuwsgierig. Zo loopt Geusje nooit écht weg als zij los loopt in het bos, maar als er een hardloper voorbij komt dan vergeet ze even alles. Dan rent ze mee tot ze écht niet meer kan.

Door haar brave gedrag hoeft zij ook al sinds haar 6 maanden oud nooit meer in de bench! ‘S nachts en als Geusje alleen thuis is dan mag ze in de hal of woonkamer blijven.

Mocht je meer willen weten over Geusje? Neem dan een kijkje bij de blogposts en volg Geusje op haar Instagram account, net als duizenden anderen: @neusje.van.geusje