Verschil tussen de tuigjes/harnassen

Bij Neusje van Geusje verkopen wij verschillende soorten tuigjes. Hieronder staat beknopt per type tuigje uitgelegd wat de unieke eigenschappen zijn.

Zee.Dog Fly Harnas

Het Zee.Dog Fly harnas heeft een brede, stevige horizontale band over de borst van de hond. Deze band en het stevige tuigje op de rug zorgt ervoor dat de druk wordt versprijd over de borst en rug. De lijn bevestig je aan het stevige rugharnas.

Bekijk Fly Harnassen

Zee.Dog H-Harnas

Het Zee.Dog H-Harnas is ideaal voor het dagelijkse rondje met je hond. Het verdeelt de druk over de borstkas en rug van je hond en is lichtgewicht. Doordat het harnas voor- en achter de voorpoten wordt bevestigd zorgt het voor optimale bewegingsvrijheid. De lijn bevestig je op de rug van je hond.

Bekijk H-Harnassen

Zee.Dog Softer Walk

Het Zee.Dog Softer Walk Harnas is perfect voor honden die trekken. Doordat de bevestiging aan de voorzijde zit, op de borst van de hond, gaat dit het trekken tegen en zorgt het voor een aangenamere wandeling voor zowel baas als hond.

Bekijk Softer Walk Harnassen

Zee.Dog Air Mesh

Het Zee.Dog Airmesh harnas verdeelt de druk tijdens het wandelen over het voorste gedeelte van het hondenlichaam: de borst, schouders en rug. Dit doordat het als een soort "truitje" om het lijf van je hond zit. Het is van zeer ademend en licht materiaal gemaakt zodat het verkoelend werkt. De lijn bevestig je op de rug van je hond.

Bekijk Air Mesh Harnassen

Een selectie van onze harnassen

1 van 4

Twijfel je over een tuigje of harnas?

Wil jij voor je hond een tuigje of een harnas aanschaffen, alleen ben je zoekende naar wat voor jou en jouw viervoeter de beste keus is? Geen zorgen, wij helpen je graag verder!

Waarom kies je voor een tuigje?

Net als aan een halsband zijn er voor een tuigje of een harnas in algemene zin zowel voor- als nadelen te benoemen.

Voordelen van een harnas of tuigje

Als je hond trekt of explosieve uitspattingen heeft waarbij er in één keer veel druk komt te staan op de halsband en lijn dan wordt dit opgevangen door de hals van je hond. Dit is een klein oppervlak. Als je dit vergelijkt met een tuigje dan worden deze klappen opgevangen door een groter oppervlak, namelijk de rug en/of de borst van de hond. 

Nadelen van een tuigje of harnas

Het is erg belangrijk dat een tuigje goed aansluit en dus niet te groot of te klein is, is dit wel het geval dan bestaat de kans op irritatie, druk op verkeerde plekken en zelf schaaf/schuurplekken. Hiernaast kan een verkeerde maat tuigje ervoor zorgen dat de bewegingsvrijheid wordt beperkt en het slecht is voor de borst, rug of schouderbladen van je hond.