Pomsky puppy

Wij willen een Pomsky!

Wij hebben vroeger beiden een hond gehad en wilde mede daarom graag ook zelf een hond. Je krijgt er zoveel energie van en er is altijd iemand blij als je thuiskomt!

Maar wat voor hond? Een Australian Shepherd, Duck Toller, Pomeriaan? Ons oog viel uiteindelijk op een Pomsky en waren meteen verliefd op het unieke (kruising-) ras, je komt een Pomsky namelijk niet vaak tegen als je buiten op straat loopt. Wij hadden een Pomksy alleen nog maar online voorbij zien komen en wilde graag eens een Pomsky in real-life zien.

Waar vind je een Pomsky?

Ik denk dat we allemaal wel een keer op Marktplaats hebben gekeken. Daar strooien ze rijkelijk met de termen F1, F1B, F2, F3B. Ook zie je een hoop foto’s waarbij je twijfelt of het allemaal wel zuiver is….

Geusje is een F1 Pomsky, dat betekent dat zij 50% Husky en 50% pomeriaan in zich heeft. Haar moeder is een raszuivere Husky en haar vader is een raszuivere Pomeriaan. Als je kijkt naar een F2 Pomsky dan zijn beiden ouders een F1 Pomsky.

Wat vonden wij belangrijk?

Tijdens onze zoektocht vonden wij een aantal punten zeer belangrijk;

  1. Een net/ verzorgd verblijf voor de honden;
  2. Transparantie; een eerlijke, betrouwbare en nette fokker zonder verkooppraatjes;
  3. Dat de moeder en vader van de pup altijd aanwezig zijn en dat je deze beiden mag zien;
  4. Dat moeder en vader beiden er goed verzorgd uitzien;
  5. Dat de pup met alle benodigde inentingen het nest verlaat;
  6. Dat wij er een goed gevoel bij krijgen

Een puppy is namelijk altijd wel schattig als ze klein zijn, maar bij een onzuivere fokker of een gek “adresje” weet je nooit hoe zo’n pup uitgroeit of wat voor (medische) ellende je op je hals haalt.

Onze zoektocht naar een Pomsky

Wij zijn flink aan het Googlen geslagen en belandden in eerste instantie toch vaak weer bij Marktplaats advertenties of kleine websites van verschillende fokkers. Tijdens het scrollen op Instagram zagen wij ineens een post van Daley Blind met zijn Pomsky:

 
 

Na wat klik- en speurwerk zagen wij dat hij zijn hond bij PomskyNederland heeft gekocht. We dachten ‘als hij daar een hond koopt dan zal het wel goed zijn!’. En zeg nu zelf.. wie wil er nou geen zusje of broertje van de hond van Daley Blind!!! ; )

We hebben PomskyNederland via Instagram benaderd en hebben toen een afspraak gemaakt om langs te komen. We werden zeer goed ontvangen en kregen direct een rondleiding door het hele verblijft. Hij nam de tijd voor ons, alle Husky moeders en de Pomeriaan vader waren aanwezig. Ze zagen er allemaal goed en verzorgd uit, net als de verblijfplaatsen. Op het moment dat wij er waren was toevallig een volwassen Pomsky op bezoek en er zat zelfs nog een puppy van 8 weken oud.. Killing: toen waren we natuurlijk gelijk verkocht! We besloten om voor een puppy bij PomskyNederland te gaan. Gelukkig waren twee Husky moeders hoog zwanger dus hoefden wij niet lang te wachten.. Hoewel, het. voelde als maanden!

Een aantal weken later kregen we bericht dat er niet één nestje maar twee nieuwe nestjes waren en dat wij over drie weken een puppy mochten uitzoeken.

Terug naar blog