Geusje op Rockanje strand

Geusjes Q&A

Wauw! Wat een vragenvuur krijgen we wekelijkse via ons Instagram account! Over deze leuke vragen kunnen we vaak geen hele blogpost schrijven, maar ze zijn té leuk om ze niet te delen. Hierbij Geusjes eerste Q&A.

30 veelgestelde vragen over Geusje

Q: Hoeveel diploma’s heeft Geusje al gehaald?
A: Geusje heeft al drie (!) diploma’s behaald! Namelijk: 10 lessen puppycursus en 2x 5 lessen jonge hond cursus! Over één week starten we met de eerste volwassen hondencursus. Op naar het vierde diploma!

Hondentraining puppy cursus

Q: Wat was Geusjes favoriete vakantie?
A: Geusje is sinds we haar hebben mee geweest naar de Veluwe en op wintersport. Die laatste, een vakantie naar de sneeuw was overduidelijk haar favoriet!

Q: Wat zijn Geusjes slechte eigenschappen?
A: Geusje is soms nogal selectief met luisteren. Het ene rondje wandelen is ze super braaf en gaat ze aan elke stoeprand zitten en trekt ze niet. Het andere rondje lijkt het een onopgevoede rat en rukt ze de arm van je lijf.

Q: Waarvoor krijgt Geusje regelmatig op haar kop?
A: Met stip op nummer 1: graven in de tuin. Dit is zelfs zo erg dat binnenkort het gazon wordt afgezet zodat ze niet meer op het gras kan als wij er niet meer bij zijn.

 Q: Waar komt Geusje vandaan?

A: Geusje hebben wij gekocht bij Pomsky Nederland in Waalwijk.

Q: Hoe vaak wassen jullie Geusje?
A: Alleen als ze écht vies is en we het vuil (meestal zand) niet uit haar vacht krijgen. Dan zetten we haar in bad en spoelen we haar met lauw water (zonder zeep) af met de douchekop.

Q: Wat zijn Geusjes favoriete speeltjes?
A: Haar favoriete speelgoed/knuffels zijn:
1. Ikea Siberische husky
2. Beeztees Flatinos Pluche Duikeend
3. Simpele tennisbal

Pomsky met speeltje

Q: Hoe vaak borstelen jullie Geusje?
A: Slechts enkele keren per maand als ze echt klitten heeft of haar vacht vies is. Als ze vies en nat is en ze droogt op is borstelen vaak al niet meer nodig. 🙂

Q: Naar welk land zou Geusje het liefste emigreren?
A: Ijsland, Noorwegen, Zweden, Canada of een ander land waar het niet snel boven de 20 graden is. Het liefste ligt ze tegen de voordeur aan op de deurmat, hier tocht het en zit geen vloerverwarming.

Q: Is Geusje weleens weg gelopen?
A: Ja, twee keer is ze achter een hardloper aan gesprint. Beiden keren moesten we er minuten lang achteraan sprinten omdat die hardlopers niet stopte met rennen (waren bezig met hun PR, haha).

Q: Wanneer was Geusje op haar lelijkst?
A: Toen +/- 3 maanden oud was, toen waren haar wenkbrauwen on-fleek. Hierdoor keek ze continue verbaasd. (Op de foto hieronder heeft ze trouwens ook verf op haar neus omdat we toen aan het klussen waren).

Pomsky verf neus

Q: Als Geusje voor de rest van haar leven hetzelfde zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
A: KIPPIE. Definitely KIPPIE. Voor het recept, klik hier.

Q: Wat zijn Geusjes leukste eigenschappen?
A: Ze is al-tijd vrolijk, ontzettend op ons gericht en wil altijd (in positieve zin) onze aandacht hebben. Dat laatste is soms ook wel een beetje vermoeiend.. 😉

Q: Hoe vaak en hoeveel eet Geusje?
A: Geusje eet twee keer per dag. ‘s Ochtends een handje met Royal Canin Puppy brokken en ‘s avonds 500 gram rauw vlees (diepvries rollen).

Q: Wat waren Geusjes favoriete puppy speeltjes?
A: Pfoe, dat waren er ontzettend veel want iedereen die op bezoek kwam nam iets mee. Dit is de top 3:
1. De Beeztees krokodil (om mee te slapen).
2. De Beeztees snuffelmat
3. Kleine tennisballetjes van het merk Kong (met piep erin)

Pomsky bench knuffel

Q: Hoeveel is Geusje veranderd sinds we haar hebben uitgezocht?
A: Heel erg veel, elke week zag ze er anders uit. Toen we haar uitzochten was ze voornamelijk wit met een beetje grijs/beige. Inmiddels is ze wit met donkergrijs. Vooral de kleuren op haar kop zijn ontzettend veranderd.

Q: Waar kijkt Geusje naar uit als ze ‘s ochtends wakker wordt?
A: Haar eerste (lange) ochtendronde wandelen en daarna vind ze het altijd fantastisch om op de slaapkamer het vrouwtje wakker te maken. Als het bed verschoond moet worden, dan mag ze ook op (niet in) bed. Dan is het hek helemaal van de dam. PAW-TY, PAW-TY!

Hond op bed

Q: Hoe groot is Geusje?
A: Geusje is voor een Pomsky gemiddeld qua grootte. Ze is 15 kg zwaar, 75 cm lang (vanaf haar pluizige bips tot en met haar eigenwijze snuit) en 46 cm hoog (schofthoogte, dus vanaf de grond tot en met haar rug gemeten).

Q: Is Geusje lief met (kleine) kinderen?
A: Ja, heel erg lief. Bij drukke kinderen is het wel altijd opletten geblazen. Niet dat ze kinderen pijn zou doen, maar vooral dat ze elkaar niet té erg opjutten en er ongelukken gebeuren.

Q: Heeft Geusje ons vertrouwen wel eens geschaad?
A: Jahoor, regelmatig. Gelukkig heeft ze nooit écht iets van ons gesloopt. Maar met een maand of 7 begon ze ineens haar kussen te slopen als we niet thuis waren. Gelukkig was dit een fase. Inmiddels hebben wij haar “dure” kussens vervangen voor plaids van de Action en hebben we van Beeztees een mooi kleed gehad waar ze echt gek op is. Deze laat ze allemaal heel.

Q: Wat is Geusjes favoriete uitstapje?
A: Zowel het bos als het strand vind ze echt het einde. Als ze zelf hiertussen zou kunnen kiezen dan zou het ‘t strand zijn. Het zand, de open vlakte, het water en (vaak) de wind maakt haar he-le-maal dol.

Hond spelen op het strand

Q: Wat is Geusjes guilty pleasure?
A: Soms, als we even niet opletten, dan heeft ze de nare gewoonte om als een reu op haar Ikea Husky knuffel te rijen. Gelukkig doet ze het maar af en toe en alleen op haar Ikea Husky (stiekem moeten we er wel om lachen, helemaal als we haar er op aanspreken).

Q: Blaft Geusje veel?
A: Nee, zelden. Alleen als ze speelt wil ze wel eens blaffen. Naar andere honden blaffen of als de deurbel gaat doet ze echt nooit (gelukkig).

Q: Is Geusje een drukke/actieve hond?
A: Wisselend. Ze is overwegend rustig, soms op het luie af mits ze voldoende wordt uitgelaten en in de tuin mag. Ze is gelukkig niet zo druk als een Jack Russel, Border Collie of Husky.

Q: Is Geusje lief met andere honden
A: Ja, maar ze snapt boze/dominante honden niet echt. Dit heeft er vooral mee te maken dat ze nog jong is (op moment van schrijven 9 maanden oud). Veel hondjes vinden Geusje ook te druk, hierdoor zijn ze snel uitgespeeld met haar.

Q: Hoe vaak laten jullie Geusje uit?
A: Doordeweeks word ze zo’n 5 keer per dag uitgelaten. Als we in het weekend thuis zijn laten we haar vaak minder uit, maar wel langer. Bijvoorbeeld in het bos, op de heide of het strand.

Loonse en Drunense Duinen wandelen

Q: Wat is het liefste dat Geusje ooit heeft gedaan?
A: Toen het baasje een keer ziek thuis was van werk voelde ze dat écht aan en was ze heel de dag echt heel braaf. Af en toe kwam ze kijken of het goed ging en gaf ze een lik. Super schattig.

Q: Wat is Geusjes grootste blunder
A: Haar poep-incident (als puppy) in de Sissy-Boy winkel in Breda toen we aan het shoppen waren. Het ene moment vroeg iemand enthousiast “wauw, wat voor hond is dat?”. Het andere moment draaide ze een dampende drol. AWKWARD.

Q: Wie is Geusjes voorbeeld?
A: Norman de Pomsky, misschien wel ‘s werelds bekendste Pomsky uit Amerika. Volgtip!

Q: Wie laat Geusje het meeste uit?
A: Het baasje. Die staat doordeweeks elke ochtend om 06:30 op zodat ze voordat we gaan werken een flinke ronde beweging heeft! Ook is hij het vaakste de klos als het op drollen opruimen aankomt.

Vieze Pomsky

Terug naar blog