Pomsky puppy 4 weken oud

Een Pomsky puppy kiezen!?

Toen de puppy’s 3 weken oud waren mochten wij een puppy uitkiezen. We waren razend enthousiast en toch vonden we het ergens ook een beetje spannend… wat als we niet kunnen kiezen?!

Wij mochten als tweede een pup uitzoeken en we hadden op dat moment keuze uit twee nestjes, in totaal waren dat 14 pups!

Welke gaat het worden?

Gelukkig hadden we vooraf al besloten dat wij een teefje wilde met een lichte kleur en het liefst met een gemiddelde grootte. Er vielen daardoor al een paar puppy’s voor ons af. De fokker liet alle 7 teefjes één voor één zien, het waren stuk voor stuk knappies! Omdat wij een gemiddelde grootte hond wilde, hebben we extra naar de twee moeder Huskies gekeken, moeder Laika vonden wij net wat groter en voller dus hebben we besloten om een pup van haar te kiezen. De uiteindelijke grootte kan de fokker redelijk goed aflezen aan de grootte van de puppy pootjes. De uiteindelijke kleur vonden wij lastig te bepalen, de fokker vertelde dat de hond een stuk donkerder wordt als ze groeit. Hij adviseerde om naar het kleur van de vacht op de rug te kijken die er als een ‘streep’ op zat.

Twee (lichte) puppy’s hadden uiteindelijk onze voorkeur, maar toen de fokker ze beide tegelijk vast had.. toen wisten we het! “Deze hé!”. En dat was dus Geusje!!!!

Pomsky Geusje drie weken oud

Na het uitzoeken

We zijn tussen het uitzoeken en het ophalen (met 8 weken) nog twee keer gaan kijken. En wat groeide ze hard!!! Tussen door heeft de fokker nog een aantal keer foto’s en filmpjes gedeeld, dat vonden wij erg leuk.

Uiteraard hebben wij in die tussentijd ook heel wat voorbereid; spullen gekocht, vrij gevraagd van werk, veel ingelezen en informatie aangevraagd voor een dierenarts en puppycursus. Daarover meer in een volgende blog!

Geusje met 4, 6 en 8 weken oud

Terug naar blog