Hondentrimsalon Doris

Pomsky naar de trimsalon

Geusje is een Pomsky met een fluffy vacht. In de wintermaanden zit ze heel dik in haar vacht. Het kan daarom ook niet anders dat dit tegen het voorjaar uitvalt en je overal vlokken haar vindt in het huis en op je kleding! Wij willen dit graag voor zijn en zijn daarom op zoek gegaan naar een goede trimsalon bij ons in de buurt!

Zoektocht naar een goede trimsalon

Tijdens onze zoektocht naar een goede trimsalon hebben wij op een aantal dingen gelet, namelijk:

  1. Zien de foto’s er online goed (website, social media) uit en hebben ze goede recensies?
  2. Hebben ze ervaring met Husky’s of nog beter: met Pomsky’s? 🙂
  3. Je moet je hond achterlaten en op een later moment ophalen, dus als het in de buurt is, dan is dat natuurlijk wel zo makkelijk.

Tijdens onze zoektocht kwamen we uiteenlopende trimmers tegen. Uiteindelijk kwamen we uit bij Hondenkapsalon Doris in Roosendaal. Een zachtaardige website (en sprekende mintgroene huisstijl kleur; TOP!) en een Facebook en Instagram met mooie foto’s. We besloten even te bellen voor meer informatie. Het voelde meteen heel goed en erg persoonlijk, dus maakte we een afspraak.

Trimsalon Doris in Roosendaal

Van zwerfhond naar showpony!

Wij brachten Geusje weg omdat we de laatste tijd overal video’s en foto’s van geborstelde Pomsky’s voorbij zagen komen op social. Ook begon ze steeds meer haren/vlokken te verliezen. We brachten haar in eerste instantie niet weg omdat we haar er mottig uit vonden zien of dat we haar vacht te lang of te rommelig vonden.

Hoe wij zelf haar vacht verzorgen

Wij borstelen Geusje wanneer we het nodig vinden: als ze bijvoorbeeld erg onder het zand zit van het bos, de heide of het strand, of als we zichtbaar klitten zien zitten. Als we haar 2x per maand borstelen dan is het écht veel.

Wassen doen we zelden, alleen als ze door iets vies heeft gerold (vogelkak!) of als er zoveel zand in haar vacht zit dat we het er bijna niet meer uit krijgen gekamd. Afgelopen 11 maanden hebben we haar in totaal misschien 5x uitgespoeld, dus zonder shampoo of zeep.

Het zo min mogelijk wassen en borstelen doen we bewust, dit omdat het vacht verlies stimuleert.

Meer over de verzorging van de vacht van Geusje lees je in deze blog: De vacht van een Pomsky.

De behandeling van de vacht

Er zijn verschillende hondenvachten, deze hebben vanzelfsprekend allemaal een andere behandeling nodig. De vacht van een Pomsky ontwollen ze. De behandeling in een paar stappen:

  1. Geusje is eerst uitvoerig gewassen om de vacht nat te maken en de reinigen;
  2. Vervolgens is ze met een speciale shampoo goed ingemasseerd om de haren (en vooral onderliggende vacht) goed in te laten weken;
  3. De speciale shampoo laten ze goed intrekken waarna deze goed wordt uitgespoeld, op dit moment laten al veel loszittende haren los;
  4. Tot slot wordt met een speciale föhn de vacht doorgeblazen waarbij nog meer haren loskomen;
  5. Last but not least: de booty wordt netjes bijgeknipt, net als de haren bij de poten.

Pomsky hond in wasbak

Et voilà, van zwerfhond naar showpony in 5 stappen! Van Doris van de Trimsalon begrepen wij dat haar ondervacht al goed los zat en dat na de behandeling de vloer een tapijt van Geusjes loszittende haren was geworden.

Een paar alinea’s hierboven schreef ik dat we het “zo op het oog” niet nodig vonden om haar naar de trimmer te brengen. Achteraf denken we hier wel anders over.. Wat zag ze er mottig uit zeg! De haren bij haar billen, aan haar poten maar vooral ook op haar rug waren erg lang en warrig en haar vacht was echt een dik pak. Ook leek haar vacht voordat we haar wegbrachten een beetje geel. Aanschouw het uiteindelijke resultaat hieronder maar:

Pomsky voor trimsalon behandeling

Voor de behandeling
Pomsky na trimsalon behandeling
Na de behandeling

De verzorging van Geusje haar vacht

Van de Trimsalon kregen wij mee dat de vacht goed wordt verzorgd en dat er geen klitten in zaten, dit deed ons goed om te horen! Ook zij gaf het advies: niet te vaak borstelen, dit stimuleert de groei en ook het haarverlies van de vacht.

Voor ons is dit wederom de bevestiging dat het allemaal wel mee valt met die “probleemvacht” waar je wel eens over leest of de vele verzorging die de vacht van een Pomsky nodig zou hebben.

Ook gaf ze aan dat Geusje zich heel erg groot heeft gehouden, zeker voor de eerste keer. Misschien komt dit doordat we al vanaf de eerst puppy training het advies hebben gekregen om haar te laten wennen aan aanrakingen: poten optillen, de tanden bekijken, over de borst aaien, aan de oren zitten, etcetera.

Geusje wachtend na trimbeurt

Na de behandeling was Geusje bekaf, ze heeft de hele avond als een blok geslapen (nog een voordeel van de trimsalon!) 😉

Tot slot: hoevaak moet een Pomsky naar de trimmer?

Er wordt geadviseerd om elk seizoen, dus 4x per jaar je Pomsky te laten behandelen in een trimsalon. Natuurlijk zitten hier wel kosten aan verbonden.

Mocht je hier zelf niet de ruimte voor hebben dan kan je ongetwijfeld ook zelf aan de slag met de juiste spullen, laat je hierover goed adviseren bij de dierenspeciaalzaak zodat je de juiste shampoo en het juiste gereedschap aanschaft.

Voor ons is in ieder geval de trimsalon zeker voor herhaling vatbaar, maar nu eerst genieten van deze metamorfose. Geusje paradeert over de straten met haar nieuwe look!

Geusje met mooie vacht na trimbeurt

Terug naar blog