Chantal Janzen en Geusje

TV-debuut Geusje

Een tijd geleden werden mijn vriend en ik opgebeld door mijn zus met allemaal gekke vragen die allemaal te maken hadden met slapen en slaaprituelen. Mijn vriend reageerde direct knorrig en zei “als dit met TV te maken heeft zet het dan maar uit je hoofd, want daar doe ik niet aan mee!“ Gek genoeg had hij het wel bij het rechte eind, want een aantal weken later belde mijn moeder helemaal enthousiast op “jij en Gijs mogen misschien mee doen aan een televisieprogramma”. SHIT!

Teams video interview EndemolShine

Mijn moeder en ik hadden heel wat overtuigingskracht nodig om mijn vriend ervan te overtuigen om tóch mee te doen. Toen dit goed en wel was gelukt werden wij uitgenodigd voor een interview met iemand van de crew van EndemolShine, nog niet wetende wat het precies inhield. Tijdens dit 45 minuten durende video interview kwam uiteraard ook Geusje en Neusje van Geusje aan bod. Na dit gesprek lieten ze ons achter met het bericht “Als jullie door zijn, dan mogen jullie plaatsnemen in het publiek, maar het wil niet zeggen dat je ook écht deel gaat nemen aan het programma“, op zich best een geruststellende gedachte. Na deze video call bleef het enkele weken stil. Mooi, dacht we: we horen vast nooit meer iets, het loopt met een sisser af (beiden waren we er nog steeds niet echt fan van om op televisie te komen)..

Van het een kwam het ander

Na een week of 4 was het dan tóch zo ver; we werden gebeld en waren uitgenodigd voor Chantals Pyjama Party. Maar bij deze uitnodiging werd nogmaals nadrukkelijk aangegeven: “het wil niet zeggen dat je ook écht deel gaat nemen aan het programma”. Mooi! We mogen dus onszelf mengen in het publiek en een aantal uur in een studio in Amsterdam enthousiast doen bij een tv-opname met Chantal Janzen als presentatrice!

Met deze gedachten zijn we in de auto gestapt naar Amsterdam, enigszins zenuwachtig. Net als mijn ouders en mijn zussen (we mochten met zijn zessen naar de studio). Iedereen reed apart en mijn vader en één zus hadden onderweg wat vertraging opgelopen, dus die kwamen een half uurtje later aan.

Chantals Pyjama Party opname

Eenmaal plaatsgenomen op de tribune samen met nog een stuk of 300 gasten werden we opgewarmd voor de opname en de entree van Chantal Janzen als presentatrice. Ons werd precies uitgelegd wanneer en hoe we moeste klappen, zingen, dansen en springen. Toen was het moment daar: “dames en heren, het is zo ver! We gaan beginnen! Iedereen staan en klappen.. Hier is Chantal!”. Net zo enthousiast als de rest van het publiek klapten en dansten we sterren van de hemel, tot dat Chantal kwam binnengelopen met… GEUSJE! HUH? Zie ik dat nou goed? Loopt Chantal Janzen met Geusje de studio binnen?! Die hebben we toch thuis in Roosendaal gelaten toen we 2 uur geleden naar Amsterdam reden? Hoe dan?!

Na de super goede entree (Geusje heeft nog nooooit zo fabulous en rustig aan een lijn meegelopen) werd er een kort spelletje gespeeld (soort van petje-op-petje-af) met het publiek waarna Gijs en ik overbleven en naar voren werden geroepen. Hierna volgde een kort interview en een heel leuk spel met honden. Hoe het spel afloopt verklappen we niet, hiervoor moet je de aflevering gewoon kijken uiteraard!

Behind the scenes

Wat achteraf echt hilarisch was, is dat Geusje ruim een uur achter de schermen heeft moeten vertoeven zonder ons vóór de opname begonnen. Hier is ze onder de hoede genomen van een super aardige vrouw van de crew die Geusje heeft uitgelaten, de studio en de regiekamer heeft laten zien en ga zo maar door. Nog leuker; hiervan heeft ze allemaal foto’s gemaakt en met ons gedeeld achteraf.

Regiekamer RTL, Pomsky Geusje

Hoe kwam Geusje in Amsterdam dan?

Achteraf bleek dus dat mijn vader en mijn zus (wonen in Brielle, Zuid-Holland) ruim 1,5 u ur zijn omgereden om achter onze rug om Geusje op te halen. Na ons video interview via Teams heeft de crew van Chantals Pyjama Party contact opgenomen met mijn zus en hebben ze gevraagd of Geusje als verrassing mee kon komen naar de studio. Iedereen zat dus in het complot. Iedereen wist al dat wij de pineut zouden zijn, behalve wij. Hoe leuk!

Chantal Janzen met Geusje en Sharon

Het hondje op RTL4 bij Chantals Pyjama Party

Naast dat Geusje door mijn uit de hand gelopen hobby op Instagram weleens op straat wordt herkend (echt te schandalig voor woorden), wordt het misschien ook wel een heuse BH ~ bekende hond, door haar optreden bij Chantals Pyjama Party op RTL4. Hiernaast vind ik het ook super leuk dat door Geusjes televisie optreden misschien nog meer mensen (net als ons) he-le-maal weg zijn van de Pomsky!

Deze uitzending was te zien op RTL4 op zaterdag 27 november om 20:00

Geusje, Sharon, Gijs en Chantal Janzen

Terug naar blog