Jarige Geusje met taart

Koken voor je hond

We kregen veel vragen over Geusje haar verjaardagstaart. Deze taart hebben we zelf gemaakt en is speciaal voor honden. Het recept hebben we uit het hondenkookboek ‘Snoep Dog’! In deze blog lichten we een klein tipje van de sluier op, zodat je een beetje weet wat je hiervan kunt verwachten.

Van baasje tot chef

Het boek Snoep Dog bestaat uit 49 recepten, gevarieerd van zoete lekkernijen tot aan ijsjes, koekjes en smoothies speciaal voor je hond! Er staat duidelijk opgesomd welke ingrediënten je nodig hebt per recept en in de ‘hondleiding’ staat stap voor stap beschreven hoe je het gewenste resultaat behaald! Er staat zelfs vermeld hoevaak je hond ervan kan genieten en hoelang het houdbaar is.

Je hoeft echt geen chefkok te zijn om deze gerechten te kunnen maken, ik ben zelf geen keukenprinses en ook mij is het gelukt!

Verjaardagstaart voor je hond

In het boek staan recepten voor alledaagse lekkernijen en gerechtjes, inmiddels ben ik in de weekenden al een aantal keer aan het kokkerellen geslagen. Alle ingrediënten (die ik eigenlijk nooit in huis heb) heb ik gewoon bij de Albert Heijn gekocht; van kokosolie, tot aan cashewpasta en van tonijn tot aan speltmeel.

Mijn laatste en meest geslaagde creatie is een heuse verjaardagstaart, de Heartbiet cake, voor Geusje haar tweede verjaardag. Ik ben er een ochtendje zoet mee geweest (ik ben niet zo’n snelle kok) maar ik was zelf echt onder de indruk van het resultaat. De ingrediënten zijn overzichtelijk en de stappen zijn vrij duidelijk; je hoeft dus echt geen keukenprinses te zijn. De taart zorgde écht voor een feestje en Geusje genoot er zichtbaar van!

Geusje met honden taart

Kortom; wil je aan de slag met originele en verrassende snacks voor je hond of eens de hond van een ander verrassen? Stap dan eens uit je comfortzone en maak zelf iets in plaats van iets kant-en-klaars te kopen in de winkel. Je zal er van versteld staan wat je (zonder zorgen) allemaal wel niet aan je hond kan geven!

Meer dan een hondenkookboek

Naast dat het boek vol staat met recepten wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan de kijk op voeding door specialisten; een holistisch dierenarts met specialisatie op gezelschapsdieren, een honden gedragstherapeute en de oprichtster van dier in balans.

Hondenkookboek Snoepdog

Wat is gezond of juist ongezond? Welke voor- en nadelen hangen vast aan de verschillende type voeding voor je viervoeter, denk hierbij aan: brokken, vers vlees, diepvriesvoer en blikvoer. En wat voor effect heeft voeding op het gedrag van je hond.

Onder het kopje “De dierenapotheek” lees je meer over (wonder)middeltjes en heilzame kruiden voor je hond. Kortom; veel meer dan alleen een kookboek!

Fotografie om je handen bij af te likken!

Zelf ben ik geen boekenwurm maar daarentegen heel erg gefocusseerd op leuke fotografie en mooie designs en kleuren. Het boek staat bomvol prachtige foto’s van de gerechten en de viervoeters die mogen genieten van al het lekkers. Het boek misstaat daardoor niet op je kookboekenstapel of als Eye catcher op je dressoir! 🙂

En zeg nou zelf; liefde gaat door de maag – ook bij je hond!

Terug naar blog