Het verhaal achter Neusje van Geusje

Het verhaal achter Neusje van Geusje

Een Instagram account voor foto's en video's van je puppy zodat je vrienden en familie van je op je eigen Instagram niet overspoeld worden met de al je puppy spam. Dat was het idee van Sharon Hoondert (29) toen ze ruim drie jaar geleden het Instagram account @neusje.van.geusje aanmaakte voor haar hond Geusje, een naam met een Brielse achtergrond. 

Sharon (29) heeft haar hele jeugd in Brielle gewoond. Vier jaar geleden verhuisde zij voor de liefde naar het Brabante Roosendaal. Ze komt nog vaak naar Brielle om af te spreken met familie en vrienden. Ze tennist graag en doet regelmatig mee met een lesje cardio boksen en wekelijks gaat ze samen met Geusje naar behendigheidsttraining. Sharon studeerde MBO Marketing & Communication vervolgd met HBO Communication and Multimedia Design en is uiteindelijk werkzaam als Marketeer bij een e-commerce bedrijf. 

Maar haar allergrootste hobby is haar hond Geusje. Een Pomsky, wat een kruising tussen een Pomeriaan en een Husky is. Doordat dit een relatief nieuw ras is, werd Sharon al snel bestookt met allerlei vragen. Om niet steeds opnieuw dezelfde vragen te hoeven beantwoorden begon ze een bog waar waarop geïnteresseerden de opvoeding van- en belevenissen met Geusje kunnen volgen.

Het verhaal achter Neusje van Geusje en Sharon

De Kwispeldoos

De blog werd een succes en het Instagram account explodeerde al snel naar serieuze aantal volgers. Rond de eerste verjaardag van Geusje (ook hondenverjaardagen worden tegenwoordig uitbundig gevierd) was de achterban net zo nieuwsgierig naar de cadeaus als Geusje zelf. Een nieuw concept was geboren: een hondenverrassingspakket genaamd de Kwispeldoos. Mensen komen een pakket, niet wetende wat erin zit. Een uitpakfeestje voor zowel de baasjes als de hond zelf. Op krap 3 weken tijd was de eerste voorraad op, dat smaakte naar meer.

Hondenboutique

Na ruim een jaar allerlei verrassingspakketten te hebben samengesteld, werd het tijd voor uitbreiding; de blog met hierop enkele verrassingspakketten werd verbouwd naar een hondenwebshop. Hoewel Sharon het liever een online hondenboutique noemt, omdat neusjevangeusje.nl is gespecialiseerd in unieke en gezonde kwaliteitsproducten voor je hond. Dit was een hele stap, er werd veel tijd en spaargeld geïnvesteerd in het online platform, de voorraad, opslag van de voorraad en alles wat bij een webshop komt kijken. Gelukkig is dit niet voor niets geweest, blikt ze terug: "De webshop bestaat nu een jaar, elke euro die ik ermee verdien steek ik terug in mijn bedrijfje: uitbreiden van het assortiment, professionalisering en ook inhuren van online specialisten om meer mensen te bereiken". Inmiddels is het aanbod erg breed; van riemen, halsbanden, speeltjes, snacks, tuigjes, manden en veel meer. Met ruim 300 producten en meer dan 10 merken.

Het succes van Neusje van Geusje

Sharon denkt dat dit in eerste instantie komt doordat Geusje een knappe maar bovenal grappige verschijning is, dit in combinatie met leuke content. In de video's foto's en makkelijke leesbare en luchtige verhalen herkennen mensen zichzelf en hun hond, dat verbindt. Dit wordt doorgetrokken in de webshop; in heel de shop is de benadering erg persoonlijk. Elke bestelling wordt zorgvuldig als een cadeautje ingepakt en voorzien van een handgeschreven kaartje met hierop een grappige, lieve of pakkende tekst. De producten die te koop zijn in de webshop worden met de grootste zorg uitgezocht en in veel gevallen ook onderworpen aan een inspectie door Geusje zelf. Dit resulteert in een uniek assortiment wat je niet bij elke dierenwinkel op de hoek aantreft.

"Uiteindelijk valt en staat het vooral op alle liefde, passie en energie die ik erin stop. Gelukkig wordt dit opgemerkt en ook gewaardeerd door mijn omgeving en de bezoekers, wat erin resulteert dat men graag rondstruint op de blog en webshop en dat nieuwe klanten terugkerende klanten worden."

*Dit artikel is gepubliceerd in het magazine Briellenaer

Terug naar blog