Geusje zwemmend met Mechelse Herder Troy

Geusjes tweede Q&A

Begin maart hebben wij voor het eerst een Q&A online gezet om allerlei leuke vragen te beantwoorden die nét te klein zijn om een blogje over te schrijven. Inmiddels hebben we weer een hele reeks met vragen opgespaard die we in deze Q&A met plezier beantwoorden!

20 veelgestelde vragen over Geusje

Q: Van welk merk is Geusje haar mandje?
A: Haar mandje is van Fantail Design en hebben wij gekocht bij Pets Place. Wij hebben afmeting 80x60cm (maat medium) en deze is voor Geusje perfect. De maat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw hond.

Pomsky hond in mand

Wij zijn erg te spreken over de kwaliteit van het mandje! Hij zakt nauwelijks in en stof blijft mooi. De hoes is afritsbaar en kan je dus in de was doen.

Q: Verliest Geusje veel haar?
A: Vorig jaar dachten wij dat ze rond deze periode haar nestharen verloor (lekker naïef om te denken dat dit eenmalig zou zijn). Geusje is een aantal weken geleden voor het eerst naar de trimmer geweest, daar heeft ze een hoop haar (ondervacht) achtergelaten. Sinds begin juni verhaart ze weer, de vlokken liggen weer aardig door het huis heen. Je ziet ook de plukken los in haar vacht zitten! Wellicht dat ook de vachtsverandering door de recente sterilisatie een rol speelt (of is dit ook weer te naïef gedacht? ;-)).

Wat we eraan doen? Borstelen en stofzuigen! Een plakroller voor je kleding is ook geen overbodige luxe in deze tijd.

Q: Hoe oud was Geusje toen ze overdag (lang) alleen buiten de bench kon blijven?
A: Toen Geusje 6,5 maand oud was zijn we voorzichtig begonnen met slapen in de hal, buiten de bench. Twee weken later hebben wij haar ook overdag uit de bench gelaten. Weliswaar noodgedwongen, want we waren haar bench vergeten bij familie.. Gelukkig heeft ze het super goed gedaan! Sindsdien is ze free-to-go (in de hal dan..) als wij van huis zijn!

Q: Bijt Geusje tijdens het spelen?
A: Weleens, als ze té enthousiast is. Ze bijt natuurlijk niet door, het is puur uit speelsheid en als we er iets van zeggen gaat ze over op likken. We blijven goede hoop houden dat het bijten ooit ophoudt.. Bij kleine kinderen doet gelukkig ze wel heel voorzichtig.

Q: Waarom heeft Geusje een geschoren/blote buik op haar laatste Instagram foto’s?
A: Dat komt door haar sterilisatie! Het ziet wat stom uit… Volgende keer maar vragen om een mooiere opscheer, want dit ziet er niet uit. 😉

Het groeit gelukkig heel langzaam weer terug.

Gesteriliseerde Pomsky

Q: Is Geusje wel eens erg ziek geweest?
A: Nee, gelukkig niet! Ze heeft wel eens een paar dagen diarree gehad, vermoedelijk omdat ze iets verkeerds had gegeten. Dit ging uiteindelijk vanzelf weer over. Verder is ze kerngezond! 🙂

Q: Wat is het meest ondeugende dat Geusje afgelopen tijd heeft gedaan?
A: Soms heeft ze haar dondersteen pet op, dan is ze ons alleen maar continue aan het uitdagen en is ze super ondeugend. Dit is op zich wel grappig.

Wat minder leuk is, is dat ze heeft ontdekt dat post en folders verscheurd kunnen worden als deze op de deurmat vallen. Gelukkig lezen wij de folders niet echt, maar dat ze ook de “we hebben u gemist” briefjes van PostNL opeet is niet zo handig.. Hopelijk is dit een tijdelijk iets.. 😉

Q: Welk voer geven jullie aan Geusje?
A: Wij gaven altijd brokjes van Royal Canin Medium Puppy. Nu ze ruim één jaar oud is zijn we opzoek naar nieuwe brokken en zijn we aan het kijken waar ze het beste op reageert. Nu proberen we drie merken: Edgard Cooper, Wellness Core en Royal Canin. Door deze verschillende merken een tijd te proberen hopen we erachter te komen waar ze het beste op reageert.

Sinds enkele maanden krijgt ze ‘s avonds rauw vlees. Hiervan hebben we ook eerst twee merken geprobeerd: Hunters Home en Lotgering. De uiteindelijke keuze is gevallen op Lotgering omdat:

  1. Dit at ze vaak in één keer op;
  2. Ze laat er geen vieze scheten van;
  3. Ze poept veel minder vaak;
  4. Als ze poept is het hard, stinkt het niet en ruimt het dus ook prettiger op!

Pomsky Edgard Cooper brokken

Q: Waarom hebben jullie niet twee hondjes? Hebben jullie wel eens overwogen nog een hondje erbij te nemen?
A: Dat lijkt ons ontzettend leuk, ook voor Geusje! We hebben het zeker overwogen, maar voor nu hebben we besloten dit niet te doen.

Waarom voorlopig niet? We nemen Geusje bijna overal mee naar toe en dat gaat nu gemakkelijk met één hond. Een oppas voor twee honden is ook wat moeilijker. Niet iedereen zit op twee honden te wachten…

Q: Zwemt Geusje?
A: Sinds een aantal weken steeds meer! In kleinere plassen water durft ze het aan om écht te zwemmen, maar als het een grotere plas is (of de zee) dan waagt ze zich er niet aan en gaat ze niet verder het water in dan tot haar borst.

Gooi je een takje te ver naar haar zin? Dan probeert ze het niet eens. Maar.. als andere hondjes in het water gaan, dan blijft ze geduldig aan de rand van het water wachten tot ze de stok of bal die de andere hond uit het water heeft gevist kan afpakken. #smartass

Pomsky zwemmen

Q: Springt Geusje tegen bezoek aan?
A: Ja, erg frustrerend en we vinden het persoonlijk wel moeilijk om af te leren.

Bij ons deed ze het aan het begin ook, tot we haar een hele periode na binnenkomst negeerde en pas later (heel rustig/zachtjes) aandacht gaven. Enige nadeel; als wij nu thuiskomen dan blijft ze vaak gewoon liggen..

Als er visite komt… Dan is ze veeeeeel te enthousiast! We proberen dat ze dan in haar mand blijft zitten en met veel pijn en moeite lukt dit even. Maar eenmaal eruit dan is het feest! Gelukkig is het grootste enthousiasme na een minuut of 10 wel weer gezakt en doet ze weer haar eigen ding.

Q: Maakt Geusje wel eens iets stuk?
A: Nee, gelukkig nog steeds niet. Na een zeer ruim jaar heeft ze (op haar speeltjes na, wat prima is) alleen haar benchkussen, het uiteinde van de tuinslang en wat folders gesloopt.

Pomsky sloopt meubelen

Altijd als ze iets sloopt krijgt ze op haar kop, ook als we er pas later achterkomen. Veel mensen zeggen dat een hond het dan niet meer begrijpt, maar als je ontdekt dat ze iets heeft stuk gemaakt dan moet je eens zien hoe haar oren zitten.. #GUILTY

Q: Gaat Geusje wel eens ergens logeren?
A: Zelden. Ze heeft sinds we haar hebben nog maar één keer niet bij ons geslapen: twee nachtjes bij de fokker.

Wij waren toen een weekend in Spanje, wat hebben we haar gemist zeg.. Echt schandalig gewoon! Haha..

Q: Hoe ziet het ochtendritueel van Geusje eruit?
A: Op een normale doordeweekse dag staat het baasje altijd om 06:30 op en wandelt hij ruim een half uur met Geusje. Daarna krijgt ze altijd een klein handje brokjes en vers water en volgt ze ons door heel het huis: van de slaapkamer tot de badkamer en van de keuken tot in de hal.

Vóór we beiden gaan werken wordt ze nog een keertje kort uitgelaten voor de laatste beweging en plasje en dan valt ze eigenlijk zodra we van huis gaan om te werken altijd weer als een blok in slaap (zien we altijd op de camera).

Q: Wat is Geusjes favoriete slaaphouding?
A: Ongemakkelijk en super charmant op haar rug. Benen wijd en pootjes in de lucht. Wij verbazen onszelf er keer op keer over, maar al vanaf pup af aan is dit de slaaphouding waarin we haar regelmatig aantreffen.

Slapende Pomsky

Dit lijkt overigens een écht Pomsky ding, want als je Instagram in de gaten houdt dan zie je dat veel Pomsky’s zo slapen.

Q: Wanneer was je op je aller mooiste?
A: Nadat ik bij de trimsalon was geweest. Mijn geluk kon niet op, eerst heerlijk verwend en van mijn warme vacht af, klaar voor de zomerse dagen!

Ik heb weken geparadeerd op de straat!

Q: Wat is er voor Geusje veranderd door Corona?
A: Dat ze sinds maart haar baasje en bazinnetje 50 uur per week extra om zich heen heeft! Door het thuiswerken kwamen wij er pas achter wat voor een lui varken dat Geusje is. Haar dag bestaat echt letterlijk voor 80% uit slapen (dit lees je natuurlijk altijd maar maak je nooit echt zo mee)..

Wat voor Geusje leuk is, is dat ze ook urenlang lekker buiten in de tuin kan vertoeven en van onder de poort de straat in de gaten kan houden deze dagen!

Q: Laat Geusje veel scheten?
A: Nooit, maar dit komt ook doordat we (volgens ons) het juiste voer geven..

Q: Waar zit Geusje als ze mee gaat in de auto?
A: In de kofferbak, dan kan ze lekker naar buiten kijken en alles in de gaten houden. Ze vind het heerlijk en buiten dat is het ook wel zo veilig.

Q: Op welke leeftijd was Geusje zindelijk?
A: Geusje was vanaf ongeveer 10 weken (3 weken nadat we haar hadden) zindelijk. Hierover hebben we ook een uitgebreide blog geschreven: Hoe krijg ik mijn puppy zindelijk?

Vragen?

Zijn we jouw vraag vergeten? Oeps! Sorry! Stuur hem dan gerust nog een keertje, dan zorgen wij ervoor dat deze bij de volgende Q&A erbij zit! 🙂

Terug naar blog