Geschikte woonruimte voor een Pomsky en onze verhuizing

Geschikte woonruimte voor een Pomsky en onze verhuizing

Wij woonde tot een jaar geleden in een appartement van zo’n 60 m2. Voordat wij besloten een Pomsky pup te nemen, hebben we eerst onderzoek gedaan of deze combinatie wel wenselijk was. In deze blog vertellen we onze ervaring!

Een hond nemen in een kleine woonruimte, is dat wel verstandig?

Het ligt natuurlijk aan de grootte van de hond. Als je kiest voor een Deense Dog van zo’n 60kg dan is het wellicht niet echt handig.

Verder maakt het denk ik eigenlijk niet eens zo veel uit of je klein of groot woont. Als je maar voldoende met je hond onderneemt en je een fijn eigen plekje voor je hond creëert!

Vanwege de grootte van een Pomsky en het aanpassingsvermogen zijn ze zeer geschikt voor in een appartement.

Hond op het balkon

Geusje heeft tot ze drie maanden oud was in een appartement geleefd en dat vond ze echt prima! Volgens ons kwam ze niks te kort. Het balkon in de schaduw vond ze overigens heerlijk, lekker koel op de stoeptegels (helemaal tijdens de warme zomermaanden)!

Voldoende beweging

Of je nu groot of klein woont of een tuin of een balkon hebt, je hond moet eropuit. Minimaal 3 tot 4 keer per dag moet je met je hond gaan wandelen. Niet alleen omdat je niet wil dat je hond in de tuin zijn of haar behoeften doet, maar ook zodat je hond lekker kan snuffelen, socialiseren, kan rennen en uitrazen.

Als je dus regelmatig met je hond aan de wandel gaat maakt het eigenlijk niet uit hoe je woont. Zeker in het geval van een Pomsky.

Vermijd traplopen!

Wij hadden een appartement op één hoog, dat betekent dat wij een (buiten-)trap hadden. Het is belangrijk dat je de pup niet zelf de trap op- en af laat lopen! Ze mogen dit nog niet omdat de gewrichten en botten nog in ontwikkeling zijn.

Geusje hebben we op de trap steeds gedragen (en zeker tijdens het zindelijk maken zijn we deze trap zéééér vaak op- en afgelopen). We voelde Geusje letterlijk elke dag zwaarder worden!

Vaak liet ze zich tijdens het optillen wel hangen en was ze rustig, maar toen ze wat ouder en eigenwijzer werd ging ze zich af en toe tegen je afzetten en moesten we extra op ons hoede zijn! Wij hadden dan ook samen de regel: alleen de hond dragen en niets anders. Bijvoorbeeld geen hond + tassen.

Puppy geen traplopen

Puppy optillen traplopen

De buren horen de hond #geluidsoverlast

De eerste nachten dat wij Geusje hadden waren best wel luidruchtig (lees hier meer over de eerste nachten met een pup). In het ene huis zal dit geluid meer doordreunen dan in het andere huis, ons appartement was nog geen jaar oud en gelukkig dus best goed geïsoleerd. Onder ons woonde een oude man die niet zo goed meer hoorde, dat hielp ook wel mee ;-).

Pomsky verhuizen

Pomsky puppy geschikte woonruimte

Pomsky klussen

Wat kan je doen?

  • Uit voorzorg je buren informeren over de komst van je puppy;
  • Aan de buren vragen of ze de hond horen blaffen als je van huis bent;
  • Het blaffen en piepen zelf in gaten houden doormiddel van een camera (zie hier meer info).

Onze verhuizing naar een grote woning, mét tuin!

Tijdens het inpakken van onze spullen merkte je aan Geusje dat ze het raar vond. Toen we op de dag van de verhuizing de laatste spullen inpakte werd het té spannend. Ze was onrustig, plaste en poepte ineens in huis en wilde niet eens haar bench meer in.

Tijdens het verhuizen en het klussen hebben wij haar hier zoveel als mogelijk in betrokken en tijdens het klussen, kluste ze ook goed mee! ;).

Na al het klussen en het inrichten van de woning met onze eigen spullen was ze eigenlijk zo weer gewend en keerde de rust weer terug!

Wij waren vooraf bang dat ze een terugval zou krijgen in de zindelijkheid, het alleen thuisblijven of de nachten, maar gelukkig ging dat allemaal super goed. We hebben eigenlijk verder geen verandering aan haar gemerkt, of naja één dan. DE TUIN. Dit vond (en vindt) ze FAN-TAS-TISCH en dat is nog een understatement.

Geusje’s speelpaleis…

Pomsky graven

Op het strand of op de heide vonden we het altijd leuk al Geusje ging graven.. Maar in de tuin heeft Geusje pas echt het graven ontdekt! In ons mooie gazon hebben we alleen nog maar diepe grote gaten. Ook het verstoppen van kluiven was ineens nieuw (lees meer in deze blog).

Het afleren hiervan is erg moeilijk, even 5 min niet opletten en het kwaad is al geschiet…

Sinds kort hebben we hier een oplossing voor! Een geniale tuinafscheiding.

Pomsky graven tuin

Geusje mag alleen nog op het gras als wij erbij zijn, hopelijk krijgen wij het afgeleerd.

Voor nu dus dikke pech voor Geusje, maar je weet wat ze zeggen..

“Bij de buren is het gras veel groener!”

Pomsky hond schutting

Terug naar blog